Faqs By Algemeen
Wat is 2K (twee-componenten) vloercoating?
2K vloercoating is een beschermlaag voor vloeren, op basis van twee componenten. Component A is een dekkende kleur of een transparante coating waaraan component B wordt toegevoegd. Component B is de verharder. Deze beide componenten zorgen, pas wanneer ze samengevoegd worden, voor een reactie. Namelijk de uitharding.
Een vloercoating op basis van twee componenten is vaak veel duurzamer dan een coating met één component. Voordelen van het gebruik van een 2K-vloercoating:
2K vloercoating maakt een betonvloer stofvrij en vloeistofdicht, waardoor deze gemakkelijk reinigbaar is. Ook voorkomt de coating aantasting door vuil, stof en schimmel. Dit bevordert de hygiëne in de ruimte.
- 2K vloercoating zorgt voor een harde, krasvaste toplaag welke bestand is tegen chemicaliën en die beschermt tegen slijtage. Zeer geschikt voor dagelijkse, intensieve belasting.
- 2K vloercoating kan op vrijwel alle ondergronden worden aangebracht.
- 2K vloercoating maakt de betonvloer egaler en zorgt voor een strakker ogend oppervlak. De coating is leverbaar in iedere gewenste kleur.
- 2K vloercoating is zeer betaalbaar ten opzichte van andere oplossingen zoals PVC, laminaat of tegels.
- 2K vloercoating is zeer gemakkelijk zelf aan te brengen. Wij leggen het u stap voor stap uit in onze doe-het-zelf stappenplannen.
Voor welke 2K (twee-componenten) vloercoating moet ik kiezen?
Wij hebben geprobeerd het kiezen u zo makkelijk mogelijk te maken met behulp van het vergelijkende schema. In dit schema hebben wij de belangrijkste eigenschappen per vloercoating onder elkaar gezet en een cijfer gegeven met behulp van sterren. Dit om u een zo goed mogelijk beeld te geven van de verschillen in eigenschappen. Ook hebben we er nog wat extra productinformatie aan toegevoegd, waardoor de keuze nog iets makkelijker wordt. Ga naar onze vloercoatings en kies de vloercoating die het best bij uw project past.
Nog geen idee welke vloercoating het best bij uw situatie past? Gebruik dan de nieuwe vloercoatingwijzer!
Kan ik een 2K (twee-componenten) vloercoating zelf aanbrengen?
Al onze producten zijn zo geproduceerd dat ze gemakkelijk te verwerken zijn voor zowel de vakman als de doe-het-zelver. U kunt aan de hand van de eigenschappen van onze vloercoatings zelf de keuze maken welk type vloercoating het best bij uw project past. Vervolgens kunt u de handige rekentool gebruiken. Wij berekenen dan welke materialen u nodig hebt en ook berekenen wij de hoeveelheid. U kunt daarbij zelf het juiste DHZ stappenplan uitprinten om zo foutloos te werk te gaan.
Moet ik een primer gebruiken?
Het gebruik van een primer heeft een aantal voordelen. Ten eerste heeft primer zeer goede hechtende eigenschappen en daardoor zorgt een primer voor een goede verkleving van de coating met de ondergrond. Dit is vooral belangrijk op ondergronden die geen of minder goed vloeistof opnemen zoals vloeistofdichte tegels, egaline en gevlinderd beton.
Ten tweede gaat primer ook de diepe zuiging van de vloer tegen, waardoor je uiteindelijk minder vloercoating nodig hebt.
Een systeem met primer zorgt uiteindelijk ook voor meer laagdikte. De vloercoating trekt niet in de vloer, waardoor er simpelweg meer coating op de vloer blijft liggen en dit zorgt voor die hogere laagdikte.
Een primer kan er ten slotte ook voor zorgen dat oneffenheden zoals haarscheurtjes en kleine gaatjes alvast (deels) worden opgevuld en dit zorgt voor een egaler eindresultaat.
Wij bieden twee soorten primers aan. U kunt ze gemakkelijk vergelijken om zo te bepalen welke het best bij uw project past. Het gebruik van een primer is overigens niet in alle gevallen noodzakelijk.
Vergelijk en kies een van onze vloercoatings en gebruik vervolgens onze handige rekentool. Na uw gemaakte keuze voor een vloercoating, adviseren we u direct om wel of niet een primer te gebruiken. Ook leest u hier welke primer het meest geschikt is voor uw vloer.
Hoeveel heb ik nodig?
Het is op voorhand lastig om in te schatten hoeveel u precies nodig hebt. Dit geldt vooral bij de wat grotere projecten. Het is afhankelijk van veel factoren zoals de structuur van de vloer, het aantal lagen dat wordt toegepast en het type vloercoating dat wordt gebruikt. Bij al onze vloercoatings staat het gemiddelde verbruik vermeld, maar u kunt het best onze handige rekentool gebruiken.
Wij rekenen dan zo nauwkeurig mogelijk voor u uit hoeveel vloercoating u nodig heeft en we vertellen u welke materialen (eventueel) bij de verwerking van de coating horen.
Kies het type vloercoating dat het best bij uw project past en gebruik onze handige rekentool!
Hoe breng ik een 2K (twee-componenten) vloercoating aan?
Niet elke 2K vloercoating is hetzelfde. Door de verschillende product eigenschappen is niet elke vloercoating op dezelfde manier aan te brengen. Ook is niet elke vloer gelijk en daarom hebben wij van elk van onze vloercoatings een duidelijk doe-het-zelf stappenplan, per vloertype gemaakt. Aan de hand van dit stappenplan bent u verzekerd van een goed eindresultaat.
Wanneer u zelf de vloercoating aanbrengt, bespaart u enorme kosten op het arbeidsloon.
Kan ik de vloercoatings ook door dhzvloercoatings.nl laten aanbrengen?
Helaas verkopen wij enkel de juiste producten voor het zelf aanbrengen van een vloercoatingsysteem. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuzes en begeleiden we u graag van begin tot eind. Om een idee te krijgen wat het aanbrengen van een vloer inhoudt, kunt u onze doe-het-zelfstappenplannen downloaden. Er is een stappenplan voor elk van onze vloercoatings per type vloer.
Hoeveel tijd kost het zelf aanbrengen van een 2K (twee-componenten) vloercoating?
Het daadwerkelijk aanbrengen van een vloercoating door middel van rollen neemt per m2 evenveel tijd als het aanbrengen van een latex- of muurverf op de wand. Er wordt één laag vloercoating per dag aangebracht. Wanneer u meerdere lagen wilt aanbrengen, duurt dit dus meerdere dagen.
Een vloer dient vooraf goed schoongemaakt en geschuurd te worden. In veel gevallen wordt een primer toegepast op de vloer, voordat de coating wordt aangebracht. Dit kost ook een extra dag. Het aanbrengen van een gemiddeld 2K vloercoating systeem neemt 2 tot 3 dagen tijd in beslag.
Lees er alles over in onze DHZ stappenplannen!
Wat kost een 2K (twee-componenten) vloercoating voor mijn vloer?
Ten eerste zijn er veel soorten vloercoating en heeft niet elke vloercoating dezelfde liter- of kiloprijs. Ook verschilt het per vloer hoeveel u precies nodig heeft. De benodigde hoeveelheid hangt sterk af van veel factoren, zoals de ruwheid van de vloer. Wij werken met staffelprijzen (volumevoordeel) dus bij ons geldt; hoe groter de afname, hoe lager de liter- of kiloprijs. Zo krijgt elk project een eerlijke prijs.
Benieuwd naar de kosten voor uw vloercoating? Maak een keuze voor een type vloercoating en gebruik onze handige rekentool. U ziet dan meteen wat de prijs is voor uw project.
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Natuurlijk zijn alle prijzen zichtbaar op onze website en kunt u via de handige rekentool precies berekenen wat het vloercoatingsysteem u gaat kosten. Mocht u toch liever een offerte van ons ontvangen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem. Wij ontvangen graag per mail zoveel mogelijk informatie over de vloer, om vervolgens zo snel mogelijk tot een passend advies met een bijbehorende offerte te komen.
Wat is de duurzaamheid van een 2K (twee-componenten) vloercoating?
2K (twee-componenten) vloercoatings gaan zeer lang mee. Veel langer dan een één-componentensysteem. Natuurlijk hangt de levensduur van de vloercoating sterk af van de mate van de belasting en de laagdikte van de vloer. Als de juiste keuzes voor de vloercoating en behandeling worden gemaakt kan een 2K vloercoatingsysteem wel zo’n 20 jaar mee.
Welke kleur is de beste keus?
Een vloercoating wordt niet ieder jaar aangebracht. Dit maakt dat de keuze voor de kleur van uw vloercoating goed moet zijn. Gelukkig is bij ons vrijwel alles mogelijk. Iedere gewenste kleur kunnen wij voor u produceren.
Vaak zijn het lichte tinten en grijstinten die het meest gekozen worden. Deze kleuren zijn meestal goed te combineren met de omgeving, de kleuren zijn tijdloos en ook valt slijtage minder op bij deze kleuren. Krasjes zijn namelijk licht van kleur en zijn dus zichtbaarder op een donkere vloer dan op een lichte vloer.
Ten slotte maakt een lichte kleur de ruimte, optisch gezien, groter.
Een lichte vloer oogt soms sneller vies en heeft daarom, normaal gesproken, iets meer onderhoud nodig dan een wat donkerdere vloer. Wanneer u kiest voor een zeer donkergrijze of zwarte vloer valt vuil, zoals stof en haren, juist weer meer op.
Om alvast wat inspiratie op te doen, kunt u onze projectenpagina bekijken. Ook geven wij per vloercoating aan welke kleuren het meest in dat type worden gekozen.
Bij elk van onze vloercoatings heeft u voldoende keus, maar in onze DHZ Easypox en de Nylo Topcoat PU/WV kunnen wij vrijwel elke gewenste kleur uit vrijwel iedere kleurencollectie mengen. Neem contact met ons op, om zeker te weten of uw gewenste kleur voor de gewenste vloercoating mogelijk is.
Hoe gaat een retourzending in zijn werk?
Producten die niet speciaal op kleur zijn gemaakt of besteld zijn, mogen terug gestuurd worden.
Dit geldt voor alle coatings in de kleur WIT, de primers en de materialen. Neem hiervoor wel eerst contact met ons op. Retourneren binnen 14 dagen.
Hieronder de betreffende informatie uit de algemene voorwaarden.
5. Indien de Consument zijn herroepingsrecht gebruikt, zal zij het Product en alle toebehoren, voor zover dat redelijkerwijs mogelijk is, in originele staat en verpakking retourneren aan Hoogterp verf | DHZ vloercoatings, conform de retourinstructies van Hoogterp verf | DHZ vloercoatings. De directe kosten voor retourzendingen zijn voor rekening en risico van Koper.
6. Hoogterp verf | DHZ vloercoatings is gerechtigd een onderzoek te starten naar de echtheid en de staat van de geretourneerde producten voordat terugbetaling zal plaatsvinden.
7. Terugbetalingen aan Koper worden zo spoedig mogelijk verwerkt, doch de betaling kan uiterlijk 30 dagen na ontvangst van de retourzending duren. Terugbetaling geschiedt op het eerder opgegeven rekeningnummer.
Wat is een schraaplaag?
Een schraaplaag is een laag epoxy primer/hars die met een vloertrekker of verdeelkam over de vloer wordt verspreid. De primer wordt op deze manier dik aangebracht waardoor alle aanwezige oneffenheden in de vloer worden opgevuld. Een schraaplaag is een ideale basis voor een gietvloer.
Voordat de schraaplaag wordt aangebracht wordt er eerst een gewone twee-componenten epoxy primer aangebracht.
Gaan vloercoatings en vloerverwarming goed samen?
Het antwoord is: Ja. Alle vloercoatings zijn in principe geschikt voor een vloer met vloerverwarming.
Een poly-urethaan systeem is wel beter geschikt voor vloeren met vloerverwarming dan een epoxy systeem. Een PU vloercoating heeft namelijk een betere warmtegeleiding. Ook is een PU vloercoating flexibeler en geluiddempend en zorgt daarom voor meer loopcomfort dan een epoxy. Dit laatste is vooral belangrijk in woonruimtes, winkels en kantoorpanden.
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloerverwarming 24 uur uit staat alvorens er gecoat wordt.
Zodra de coating is aangebracht en is uitgehard, kan de vloerverwarming weer geleidelijk, in etappes worden opgestookt. De volledige uitharding van de meeste 2K vloercoatings duurt ongeveer 7 dagen bij 20 graden Celsius. Hoe lager de temperatuur, hoe langer de tijd van uitharding. Bij een gemiddelde temperatuur van 10 graden duur het ongeveer 14 dagen voordat de vloercoating volledig is uitgehard.
Hoe gebruik ik de anti-slip parels?
Anti-slip parels worden door ons los meegeleverd en kun je zelf toevoegen aan de coating. De hoeveelheid anti-slip die wij standaard berekenen is 5% van de inhoud (gewicht) van de coating die wordt gebruikt voor 1 laag.
Onze anti-slip parel is fijn van structuur en kan daarom worden toegevoegd aan de coating voor de laatste laag. De coating met de anti-slip dient goed gemixt te worden.